Кои сме ние

Владимир Илиев

Vladimir Iliev

Следвах Европейски науки в Института за политически науки на Париж, Sciences Po, откъдето придобих магистърската си степен. Бакалавър завърших в Софийския университет със специалност Политология, а преди това се дипломирах от Френската гимназия в София. Имам професионален опит в областта на социологията, а в Европейския парламент имах възможността да се запозная отблизо с работата на институциите на Съюза. Намирам националните и европейските обществени и политически процеси за еднакво значими и интересни. Искам да остана в България и, ако мога, да се боря с апатията в страната. Считам се за умерен оптимист, обичам приятелите си и ските.

Вярвам, че ако всеки даде своя принос, колкото и малък да е той, нашата държава ще стане по-добро място за живот, за развитие. Именно затова и влагам всичко, на което съм способен, в „Граждански компас“.

E-mail: v.iliev@civilcompass.eu

LinkedIn: be.linkedin.com/pub/vladimir-iliev/1a/8a1/817

Светослав Лалов

Светослав

Светльо е нашата „източна връзка“.

Родом от Варна и Бакалавър по Ориенталистика всичко в него крещи – Изток. За баланс обаче завършва магистратура „Европейска интеграция“ и последователно минава през школите на Външно министерство, Европейската комисия и Европейския парламент. След три години на последното работно място решава, че е добре да се завърне в България и да се опита да върне естествената й роля на икономически, а и политически кръстопът между Запада и Изтока. По пътя на осъществяването на това му начинание, решава да се отдаде на стария скаутски принцип – „За добри дела винаги готов“ и да поработи и за идеалната цел: Развитието на общество на мислещи хора, които избират осъзнато и информирано, търсят отговорност и за доволни от реализирането си в България.

Говори свободно: Английски и Персийски

Ползва: Немски, Френски и Кюрдски

Теодора Ангелова

Teodora Angelova

Казвам се Теодора Ангелова. Уча Политология в СУ “Св. Климент Охридски”. Имам опит в сферата на медиите, неправителствените организации и политическите изследвания като редактор в телевизия “Bulgaria On Air” и изследовател към фондация “Европейски институт”. Част съм от Team Junior Europe, младежкият екип на Европейската комисия в България. Интересуват ме разнообразни теми, свързани с политиката и икономиката в България и Европа, журналистиката и социалните мрежи.

 

 

Десислава Йорданова

Desislava Yordanova

Завърших немска езикова гимназия, след което се дипломирах като бакалавър специалност „Културология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Имам магистърска степен по бизнес администрация и стратегическо управление (MBA), двугодишна специализация по фирмено управление, както и европейски квалификации по финанси и търговско право. Повече от три години и половина професионалният ми опит е в сферата на търговското право и банковата дейност и съм щастлива, че ми носи удовлетворение. Вдъхновявам се от природата, екстремните спортове, пътешествията и интересните хора, които срещам по пътя си.

Доброволчеството в неправителствения сектор промени отношението ми към света и ролята ми на гражданин в обществото. Обичам да работя за каузи, в които виждам смисъл и влагам сърцето си. Такава кауза за мен е „Граждански компас”. Смятам, че Компасът е пътеводител към едно здраво и проспериращо общество и представлява голяма крачка към промяната в България.

Михаела Георгиева

Mihaela Georgieva

Михаела Георгиева е завършила бакалавърска степен по политически науки и германистика в University of Nottingham и е магистър по социология от London School of Economics and Political Science. Работила е във фирма занимаваща се с проучване на пазара в Германия има и кратък стаж в ПР агенция. След като се дипломира от Нотингам се прибира за година в България, където работи в Парламента и се включва като доброволец в две местни неправителствени организации. Веднага след приключването на магистратурата си заминава да работи за български евродепутат в Брюксел. Професионалните и интереси са в областта на пост-комунистическите общества, антропология и формирането на гражданско общество. Непрофесионално и съвсем любителски се интересува от фотография, изкуство и съвременна литература

LinkedIn: Mihaela Georgieva

E-mail: mihaela.margeo@gmail.com

Калина Апостолова

Калина

Родом от София, дълбок почитател на отворените европейски граници. Живяла съм тук-там, най-вече в Белгия, тъй като там бирата наистна е най-хубава. Опознах европейските институции като бакалавър, магистър, стажант и консултант. Днес преподавам на гимназисти във фондация Заедно в час, защото научих, че няма по-важна кауза от качественото образование.

 

 

Георги Кралев

georgi-kralev

Роден съм в Пловдив, където завърших френската гимназия и от където се зароди интересът ми към политическите и социалните науки. В последствие, продължих образованието си с бакалавърска степен по европеистика в Софийския университет и магистратури по Европейски и международни отношения съответно в Института по политически науки Париж (Sciences Po) и Сорбоната. Имам опит от стажове в българската публична администрация, както и такъв в международен план, работейки за няколко месеца в централата на ЮНЕСКО в Париж. Интересувам се от политическите и партийните системи на държавите-членки на ЕС, както и от евроинтеграцията на балканските страни – тема, на която посветих написването на дипломната ми работа за Сърбия и ЕС. Мисля че гражданското образование и запознаването на младите хора със заобикалящата ги обществено-политическа среда е жизнено необходимо за тяхното личностно развитие като пълноправни и информирани граждани на България. Това е и моята мотивация да стана член на „Граждански компас“ и да бъда полезен в реализирането на тези цели.